NAJVIŠI VRH U SEVERNOM BANATU: „Kinđa“ poziva Kikinđane na pešačenje na najviše brdo

R.Š.

09. 09. 2022. u 18:01

PLANINARSKO društvo „Kinđa“ organizuje u subotu, 10. septembra, dan pešačenja i uspon na najviši vrh u severnom Banatu, na Kinđu.

НАЈВИШИ ВРХ У СЕВЕРНОМ БАНАТУ: „Кинђа“ позива Кикинђане на пешачење на највише брдо

Foto: R.Š.

Ovo brdo kod Kikinde na nadmorskoj visini od 9.300 centimetara pruža jedinstven pogled na ravnicu. Kružna staza pešačenja duga je 10 kilometara, a polazak je u 10 sati, ispred Sportskog centra „Jezero“.

Prva dva kilometra prolazi se kroz naselje, a potom se tri kilometra ide atarskim putem. Kumulativni uspon je 16 metara, navode iz „Kinđe“. Organizatori preporučuju zainteresovanima da obavezno imaju udobnu obuću, patike ili cipele koje neće žaliti ako ih uprljaju prašinom ili blatom, kabanicu da ih štiti od vetra ili kiše, garderobu sa dugim nogavicama, jer je Kinđa prekrivena visokom gustom travom, a ima i trnja i čičaka.

- Preporučujemo i ranac, a u njemu najmanje litar vode, neki slatkiš i nešto od hrane. Savetujemo svima da obavezno doručkuju pre nego što krenu na pešačenje – poruka je iz PD „Kinđa“.

BONUS VIDEO: 

SRPSKI POKLONICI PREPEŠAČILI 1.100 KM DO VRHA ATOSA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu