U KIKINDI ODRŽAN MEĐUNARODNI KUP: Najviše ribe ulovila ekipa „Šarana“

R. Š.

05. 09. 2022. u 11:46

POBEDNIK 13. Međunarodnog kupa jadransko-podunavskih zemalja u lovu na šarane i amure, koji je proteklog vikenda održan u Kikindi, jeste ekipa "Šaran 2" iz Kikinde, koju su činili Nikola i Saša Velemirov i Zoran Subotički.

У КИКИНДИ ОДРЖАН МЕЂУНАРОДНИ КУП: Највише рибе уловила екипа „Шарана“

Foto: Grad Kikinda

Na reviru "Ribolovačko carstvo", gde je takmičenje održano, oni su ulovili čak 230 kilograma ribe. Drugo i treće mesto zauzele su crnogorske ekipe "Župa Nikšićka" i "Vodene lisice". Na kupu je učestvovalo 17 ekipa, sa 70 sportskih ribolovaca, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije i Crne Gore.

- Pobeda nam mnogo znači, a posebno je lep osećaj kada na kraju takmičenja, prilikom proglašenja najboljih ekipa, čujete srpsku himnu. Bilo je naporno, jer dva takmičara pecaju konstantno 52 sata, bez ikakvog odmora, što neko ko nije uigran i nije iz ovog sporta teško može da izdrži. Sada se pripremamo za nastup na Svetskom prvenstvu, koje će za tri nedelje biti održano u Mađarskoj - rekao je Zoran Subotički iz pobedničke ekipe.

Foto: Grad Kikinda

Takmičenje ribolovaca zvanično je počelo u petak kasno po podne, a završeno je u nedelju, u isto doba. Organizacijom ovog kupa balkanskih sportskih ribolovaca Kikinda je pokazala da se nalazi na evropskoj mapi ribolova, smatra Dragan Pecarski, član Gradskog veća Kikinde.

- Ovakava takmičenja mnogo znače za promociju našeg grada. Udruženje sportskih ribolovaca „Šaran“ uložilo je veliki trud kako bi organizovalo ovako vrhunsku manifestaciju. Zadovoljni smo jer smo uspeli da dovedemo učesnike iz zemalja u okruženju i da pokažemo naše potencijale – izjavio je Pecarski.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024