U OBNOVU ULICA 800 MILIONA: Iz pokrajinskog budžeta finansira se uređenje brojnih saobraćajnica u Novom Sadu

Z. GRUMIĆ

06. 09. 2022. u 08:43

UGOVOR o finansiranju obnove većeg broja saobraćajnica u Novom Sadu i njegovim prigradskim naseljima, prema kojem će iz pokrajinskog budžeta za ostvarivanje tog obimnog posla biti izdvojeno 800 miliona dinara, potpisali su juče predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Miloš Vučević.

У ОБНОВУ УЛИЦА 800 МИЛИОНА: Из покрајинског буџета финансира се уређење бројних саобраћајница у Новом Саду

Foto: Z. Grumić

Kako je istaknuto posle potpisivanja ugovora u sedištu Pokrajinske vlade, radovi na rekonstrukciji kolovoza u oko 20 ulica i bulevara biće izvedeni tokom predstojeće jeseni, a u planu je nastavak tog zajedničkog posla i dogodine.

- Uredili smo javne finansije na pokrajinskom nivou tako da imamo znatno veća sredstava u odnosu na budžet pre nego što je ova administracija stupila na dužnost - izjavio je Mirović novinarima i naglasio da je taj ugovor nastavak dobre i konkretne saradnje pokrajine i grada proteklih godina.

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

Narednih dana, kako je on najavio, uslediće raspisivanje javne nabavke za rekonstrukciju "Studija M" i izgradnju novog "Muzeja 2021", u zgradi u kojoj je doskoro bio Radio Novi Sad. Pokrajina će takođe finansirati i gradnju novog terena s veštačkom travom na Đačkom igralištu, zatim uređenje platoa ispred Muzeja savremene umetnosti, a zajedno s Gradom biće obnovljeno i desetak školskih igrališta.

Gradonačelnik Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog ovog dodatnog ulaganja pokrajine u uređenje Novog Sada, pre svega u jačanje bezbednosti saobraćaja kroz održavanje objekata putne privrede.

- Koliko su ovo značajna i velika sredstva za naš grad govori podatak da budžet Novog Sada za ovu oblast iznosi milijardu i dvesta miliona dinara. U poslednje dve ili tri decenije ovo je najveće pojedinačno investiranje u putnu infrastrukturu Grada - istakao je Vučević i podsetio da Pokrajinska vlada i Grad zajednički finansiraju rekonstrukciju objekata Almaškog kraja, tog najstarijeg dela grada s bačke strane, kao i izgradnju budućeg pešačko-biciklističkog mosta na Dunavu. 

PREDLOG ZA GRADONAČELNIKA

KO će biti novi gradonačelnik Novog Sada i članovi Gradskog veća javnost će saznati uskoro i na vreme, poručio je Miloš Vučević, aktuelni prvi čovek grada koji odlazi na funkciju potpredsednika Vlade Srbije.

- Srpska napredna stranka, koja je na izborima dobila apsolutno poverenje građana, predložiće kandidata. Ne očekujem tu nikakva spektakularna iznenađenja, biće to politika kontinuiteta - rekao je Vučević napominjući da on već ima u glavi predlog s kojim će izaći pred stranku, koalicione partnere i odbornike ali, kako je dodao, nije fer da već sad iznosi u javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!