NIKAD VIŠE EKIPA: Održana Gulašijada u Svilajncu

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 08. 2022. u 12:23

PETA gulašijada, koja je juče organizovana kod silosa u Svilajncu, okupila je najviše, čak 40 ekipa, koje su se takmičile u pripremanju gulaša.

НИКАД ВИШЕ ЕКИПА: Одржана Гулашијада у Свилајнцу

Foto:SO Svilajnac

Kulturno-zabavni program, u okviru kojeg je nastupila Vera Matović, i sportske igre, prateći deo ove manifestacije, okupio je veliki broj Svilajnčana i njihovih gostiju, koji ovu manifestaciju prepoznaju kao jedan narodni i porodični sabor.

Najbolji gulaš skuvalo je Lovačko udruženje “Fazan” iz Sedlara, drugo mesto pripalo je ekipi “Crni Đorđe” iz Velike Plane, a treće ekipi “Resavski pismonoša” iz Bobova.

Stručni žiri i ove godine činili su vrsni kuvari: Dušan Štulić, nutricionista, gastronom i član Kulinarske federacije Srbije, Jordan Nastanović, Predsednik sudijskog tima Kulinarske federacije Srbije i Jovan Vukelić, predsednik Upravnog odbora Kulnarske federacije Srbije.

Gulašijada je održana u organizaciji Sportskog saveza Svilajnac i Centra za kulturu Svilajnac, a glavni pokrovitelj je Opština Svilajnac.

- Gulašijada je iz godine u godinu sve bolja. Najvažnije je što je ona postala važan gastronomski događaj na mapi Srbije – ocenio je Nenad Miladinović, zamenik predsednika Skupštine opštine Svilajnac i član organizacionog odbora Gulašijade.

Foto:SO Svilajnac

Foto:SO Svilajnac

Foto:SO Svilajnac

Foto:SO Svilajnac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna