VUČIĆU REPLIKA SABLJE VOJVODE MIŠIĆA: Svečano dodeljena opštinska priznanja u Mionici

B. PUZOVIĆ

19. 07. 2022. u 20:44

PREDSEDNIKU Srbije Aleksandru Vučiću je dodeljena replika sablje vojvode Živojina Mišića - specijalna nagrada "Mišićevih dana" koji se održavaju u Mionici.

ВУЧИЋУ РЕПЛИКА САБЉЕ ВОЈВОДЕ МИШИЋА: Свечано додељена општинска признања у Мионици

Foto: OU u Mionici

Unikatnu sablju je tokom otvaranja 26. izdanja pomenute manifestacije, u Vučićevo ime, primio Dejan Savić, savetnik za kulturu u kabinetu predsednika Srbije.

Za zasluge u oblasti vojne nauke i doktrine, najveće priznanje Opštine u Mionici - "Zlatna plaketa vojvoda Živojin Mišić" - dodeljeno je general-majoru Slađanu Stamenkoviću i potpukovniku Aleksandru Dumiću, a laureatima nagrade je uručio prvi čovek lokalne samouprave Boban Janković, koji je podsetio da je vojvoda koji simbolizuje borbu za narod i slobodu, te požrtvovanje, poštenje i strategijsku genijalnost ponikao u obližnjem Struganiku.

- Posebna je čast što ove godine uručujemo specijalni poklon Aleksandru Vučiću, za njegove ekonomske pobede, te očuvanje mira i stabilnosti - istakao je Janković, poručujući da će od Mionice, zahvaljujući predsedniku države i Vladi Srbije, napraviti još bolje mesto za život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri