OSVEŽENJE U STAROPLANNSKOJ VODI: Zavojsko jezero na Staroj planini privuklo kupače (FOTO)

V.Ć.

19. 07. 2022. u 17:34

POJEDINI hrabri Piroćanci su proteklih dana spas od letnjih vrućina potražili u vodama Zavojskog jezera na Staroj planini.

ОСВЕЖЕЊЕ У СТАРОПЛАННСКОЈ ВОДИ: Завојско језеро на Старој планини привукло купаче (ФОТО)

V.Ć.

Kupača je bilo oko brane, zatim u mestu koje izletnici nazivaju Buljarice, prema Maloj i Velikoj Lukanji, ali i umestu Ćućevica iznad nekadašnje crkve koja je sada na dnu jezera.

Voda je besprekorsno čista, prohladna, ali se u nju ulazi na vlastitu odovornost pošto nema uređenih plaža ni spasilaca. Osim toga, obala je veoma strma, što je izuzetna opasnost za slabe plivače. Akumulacija iz koje se proizvodi struja u HE Pirot, postoji tridesetak godina, kada je na maksimumu dubina kjezera je oko 90 metara, a dužina 16 kilometara.

V.Ć.

Za početak avgusta, najavljeno je otvaranje gradskog kupališta u Pirotu na kome se radovi privode kraju, ali ih ometaju vremenske prilike, odnosno vreline. Tada će Piroćanci imati zaista jedno od najvećih kupališta u Srbiji sa svim pratećim sadržajima.

U međuvremenu na raspolaganju su im planinske reke, već pomenuto jezero i zatvoreni bazen u gradu, kao i bazeni u Zvonačkoj banji i okolnim mestima: Dimitrovgrad, Bela Palanka i Baušnica.

BONUS VIDEO: 

BOGOSAV ŽIVKOVIĆ: Svetska slava počela je od zmije sa sluzavim tragom i brkatim čovekom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)