CETINSKI OTVARA FEŠTU: Bogat program nedelje "Veselog spusta" u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

05. 07. 2022. u 11:35

​Ovogodišnji 33. po redu „Veseli spust“ – splavarenje Ibrom od srednjovekovnog grada Magliča u Ibarskoj klisuri, pa do Mataruške Banje i Kraljeva, biće održan 17. jula, a kompletna nedelja pred ovu manifestaciju biće obeležena bogatim zabavnim programom za sve ukuse.

ЦЕТИНСКИ ОТВАРА ФЕШТУ: Богат програм недеље Веселог спуста у Краљеву

G.Šljivić

Za dobar provod i na vodi i na suvom i ove godine pobrinula se ovdašnja Turistička organizacija, a svojevrsnu sedmodnevnu feštu već 11. jula otvoriće hrvatska pop zvezda Toni Cetinski koncertom na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva.

Dan kasnije na istom mestu biće održan festival folklora, a potom sledi i dvodnevni festival zanatskog piva u okviru kojeg će posetioce zabavljati „Burns“, „Džubo i Jelena“, „Amabile art”, „Steam funk”, kao i di-džej „Kide keva crew”.

U petak, 15. jula, najpre će na centralnom gradskom trgu nastupiti lokalni bend „Dečja radost“, a potom sledi koncert legendarne „Riblje čorbe“. Veče pred „Veseli spust“, u subotu, publiku će zabavljati Bojan Marović, a zatim dr Nele Karajlić i „Zabranjeno pušenje“, dok će u nedelju uveče koncert održati folk zvezda Zorica Brunclik.

Prvi put istovremeno sa „Veselim spustom“, u nedelju ,17. jula, u Mataruškoj Banji održaće se i manifestacija „Srebrni kazan“, poznatija kao „Pasuljijada“, takmičenje majstora kuhinje i kuvara amatera u pripremanju čorbastog pasulja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)