KOLJA SPUSTIO ZAVESU: U Kraljevu završen Međunarodni džez festival "DŽezibar"

G. ĆIROVIĆ

04. 07. 2022. u 13:03

Odličnim koncertom Nikole Pejakovića Kolje i njegovog benda na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu spuštena je zavesa na ovogodišnji, 12. po redu Međunarodni džez festival - „Džezibar“ u organizaciji ovdašnjeg Kulturnog centra „Ribnica".

КОЉА СПУСТИО ЗАВЕСУ: У Краљеву завршен Међународни џез фестивал Џезибар

KC Ribnica

Na istom mestu, završne festivalske večeri program su najpre otvorili „Moses Dimski Project“, autorski projekat mladog bubnjara Dimitrija Mojsijevića. Zatim je nastupio jedanaestočlani bend „Nikolov-Ivanović Undectet“ koji predvode pijanista i aranžer Vladimir Nikolov i bubnjar Srđan Ivanović, a kulminacija dobre atmosfere i pozitivnih vibracija usledila je za kvalitetnu, beskompromisnu bluz svirku Kolje koji se ovom prilikom pri put predstavio kraljevačkoj džez i bluz publici.

KC Ribnica

Kolja na "Džezibaru"

Ljubitelji džeza na ovogodišnjem festivalu takođe su mogli da uživaju u koncertima džez tria „3ject“ iz Severne Makedonije, benda „Cotton Pickers“, kao i Marka Luisa, pevača i multiinstrumentaliste poznatog po tome što spaja naizgled nespojive muzičke žanrove. I ovog puta Luis je razgalio Kraljevčane, posebno kada je sa bendom sišao sa bine u publiku.

KC Ribnica

Marko Luis među kraljevačkom publikom

Festival je, inače, otvoren izložbom fotografija „MUSIC, BRE!” autora Ivana Grlića u galeriji Kulturnog centra u Ribnici, dok je u dvorištu takozvane Francuske kuće u centru grada na Ibru predstavljena knjiga intervjua „Jazz face”, renomiranog beogradskog muzičkog novinara Vojislava Pantića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)