PROŠLA JE 3.000 KILOMETARA I 16 GRADOVA U SRBIJI: Trka mira iz Negotina nastavila ka Bugarskoj i Crnom moru (FOTO)

S. M. JOVANOVIĆ

04. 07. 2022. u 07:13

INTERENACIONALNI tim Trke mira, posle osam dana kroz Srbiju, put je iz Negotina nastavio ka Bugarskoj i Crnom moru, kao krajnjem odredištu.

ПРОШЛА ЈЕ 3.000 КИЛОМЕТАРА И 16 ГРАДОВА У СРБИЈИ: Трка мира из Неготина наставила ка Бугарској и Црном мору (ФОТО)

Foto: S. M. Jovanović

Baklju mira na poslednjoj etapi je nosio ovdašnji ultramaratonac Igor Babić, koji se nedavno proslavio i na stazi koja je vodila kroz - Saharu.

Inače, na oko 3.000 kilometara dugom putu, Trka mira je prošla kroz 16 gradova Srbije - prateći tok Dunava od Bačke Palanke, do Donjeg Milanovca, Kladova i Negotina - za šta direktor manifestacije u našoj zemlji Predrag Knežević zahvaljuje Narodnoj skupštini, te Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

- Prenoseći baklju mira, želimo da uputimo nadu da će perspektiva naše planete biti bolja i svetlija. Počastvovani smo što smo u prilici da budemo domaćini učesnicima Trke mira i organizatorima kojima, za sve što čine, izražavamo veliko poštovanje i zahvalnost - kaže Dalibor Mašić, član negotinskog Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.

Na centralnoj bini, na Trgu Stevana Mokranjca, u prigodnom programu su učestvovali mališani iz predškolske ustanove "Pčelica", gitarista Mateja Vojvodanović, etno-grupa "Zlatovez" iz umetničke škole "Stevan Mokranjac", te članovi KUD iz ovog kraja i Crnorečja.

Podsetimo, Trka mira je osnovana 1987, kao globalna sportska manifestacija, a učesnici su do sada trčali kroz više od 160 zemalja sveta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati