OSTANITE OVDE, U SVOM GRADU I U SVOJOJ ZEMLJI: Vučević dodelio 783 vidovdanske nagrade novosadskim učenicima (VIDEO)

LJ. P.

28. 06. 2022. u 13:32

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović uručili su Vidovdansku nagradu učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine.

ОСТАНИТЕ ОВДЕ, У СВОМ ГРАДУ И У СВОЈОЈ ЗЕМЉИ: Вучевић доделио 783 видовданске награде новосадским ученицима (ВИДЕО)

Foto: milosvucevic_gradonacelnik

 U ovoj školskoj godini dodeljene su 783 Vidovdanske nagrade, kao i deset Vidovdanskih nagrada na osnovu Zaključka gradonačelnika Novog Sada za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim takmičenjima u oblasti sporta i umetnosti, koji nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu, sport i omladinu.

- Uvek uživam dočekujući Vidovdan i proslavljajući zajedno sa vama, jer obeležavajući ovaj veliki praznik, za koji nas vezuju i teški događaji, menjamo i narativ i priču o nama da slaveći sa vama sve vaše uspehe obeležavamo Vidovdan kao praznik pobede i budućnosti. Mnogo sam ponosan na činjenicu da Novi Sad i naše škole imaju sve više šampiona, sve veći broj najboljih učenika. To je snaga jednog grada - rekao je Vučević.

Gradonačelnik je istakao da veruje da će učenici nastaviti da uče i pobeđuju u daljem školovanju i da se nada da će svi učiti tokom čitavog života, ali i uputio molbu.

- Pravo je svakog čoveka da odredi svoj put i da bira gde mu je najbolje. A ja vas molim, ostanite ovde. U svom gradu i u svojoj zemlji. I ako se odlučite da možda deo svog školovanja ili studiranja provedete u inostranstvu, vratite se u otadžbinu kod svojih roditelja, prijatelja. Vratite se da bi ovo bilo bolje mesto za život, da prestanemo sa pričom da je negde bolje i sigurnije. Ovo je naša kuća. Gde god idete pobeđujte, ako ne uspete spremite se za sledeći put i pobeđujte. Vi ste šampioni i zato vam Novi Sad daje prestižnu Vidovdansku nagradu - ohrabrio je Vučević osnovce i srednjoškolce.

Prisutnima se obratila i Radmila Rakin Martinović, direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić”.

- Bez talenta ne možemo ništa napraviti, a znamo da uz njega ide i ogroman rad. Da bi taj rad bio kvalitetan i doneo rezultate, potrebno je da imate fantastične entuzijaste, vaši nastavnici. Naše škole su opremljenije nego većina škola, ne samo u Srbiji. Muzička škola je odavno prevazišla evropske okvire. Osim vaših mentora, setimo se roditelja. Hvala vam mnogo, teško je stajati sa strane i znati da vam dete ne spava pred takmičenje. Treba znati odabrati prave reči. Imaću molbu za kraj za sve vas, a to je da večeras pre nego što zaspite poljubite vaše roditelje, samo da pokažete da znate ko je iza vas i šta sve treba da se uradi da biste vi danas bili ovde - reči su direktorke Rakin Martinović.

Lana Zorjan, učenica Muzičke škole i dobitnica nagrada na prestižnim međunarodnim takmičenjima, održala je govor u ime svojih vršnjaka.

- Posebna mi je čast da vam se zahvalim na ovoj divnoj tradiciji, koja se već decenijama unazad obeležava i na Vidovdan nagrađuje najuspešnije novosadske učenike. Želja mi je da ostanem u svojoj zemlji, da aktivno učestvujem u kulturnom životu Novog Sada i Srbije, a da našu umetnost širim u druge krajeve sveta – poručila je Lana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRI DESTINACIJE - TRI FENOMENALNA XANADU HOTELA: Ni sa jednim nećete pogrešiti, koji god da bude vaš izbor za odmor