ZMIJA OTROVNICA UJELA MUŠKARCA: U kesi je doneo u Hitnu, prebačen u vranjsku bolnicu (FOTO)

Novosti online

21. 06. 2022. u 22:06

ŠVAJCARCA poreklom iz Samoljice kod Bujanovca, koji leto provodi u svom rodnom kraju, u ponedeljak je ujela najotrovnija zmija na ovom podneblju – poskok.

ЗМИЈА ОТРОВНИЦА УЈЕЛА МУШКАРЦА: У кеси је донео у Хитну, пребачен у врањску болницу (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Saša Arsić

Nakon što mu je pomoć ukazana u Službi hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja prebačen je u vranjsku bolnicu.

Po rečima medicinskog tehničara Saše Arsića, pacijent je van životne opasnosti. Arsić kaže da pacijent ima oko 60 godina, a da ga je zmija ujela za prst na ruci, pišu Bujanovačke.

Pored pacijenta, u Hitnu je stigla i zmija.

- Čovek je hteo da uhvati tog malog poskoka i vrati ga u prirodu, ne znajući o kojoj vrsti je reč. Iako ga je ujela uspeo je da je uhvati, stavio je u kesu i doneo u našu službu. Kada smo videli da se radi o najotrovnijoj zmiji na ovom području, odmah smo reagovali – kaže Arsić.

Zmiju je, kako kaže, lično pustio u prirodu posle svega.

Otrov poskoka sadrži supstance koje izazivaju nekrozu tkiva i uništavaju krvne pločice trombocite usled čega može doći do krvarenja u unutrašnjim organima.

Sam ujed često nije bolan, ali se nakon nekoliko minuta javljaju prateći simptomi u vidu glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog rada srca, otežanog disanja i povraćanja.

Poskok je lako prepoznatljiv po „rogu“ na prednjem delu glave.

Foto: Fejsbuk/Saša Arsić

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)