BAKIĆ NA PALIĆU: Gradonačelnik obišao radove na izgradnji kolovoza u Jasenovačkoj ulici

Novosti online

14. 06. 2022. u 13:07

GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić, gradski menadžer Zagorka Panić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na izgradnji kolovoza u Jasenovačkoj ulici na Paliću.

БАКИЋ НА ПАЛИЋУ: Градоначелник обишао радове на изградњи коловоза у Јасеновачкој улици

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio kako je za izgradnju kolovoza u ovoj ulici, u dužini od 230 metara i širine tri metra, iz gradskog budžeta izdvojeno 11 miliona dinara, da je u martu asfaltirana i obližnja Cvetna ulica i da je realizovano sve što je ranije najavljeno u vezi putne infrastrukture.  

Foto: Strahinja Babović

- Do kraja ovog meseca biće završeni radovi i na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Proleterskih brigada, u Mesnoj zajednici ’Zorka’. Nismo zaboravili ni Mesnu zajednicu ’Gat’, pa ćemo do kraja godine obnoviti i kolovoz u Ulici Kalora Milodanovića, a tu su i naše centralne gradske saobraćajnice, poput Somborskog puta, gde ćemo raditi rekonstrukciju u delu od Trga žrtava fašizma do Zagrebačke - naveo je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

On je istakao da se sve radi u skladu sa stručnim planovima, što je, kako je rekao, prepoznala pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja i dodelila Gradu Subotici sredstva u visini od 170 miliona dinara za realizaciju projekta „Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u Subotici’.

Foto: Strahinja Babović

- U okviru ovog projekta biće rekonstruisan Novosadski put, odnosno obilaznica oko Palića, u dužini od oko pet kilometara, i asfaltirano još šest ulica, kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima. Javna nabavka za te radove je u toku i očekujemo da krenu u avgustu. Osnov svega su kvalitetni planovi i zato smo uložili 20 miliona dinara u projektno-tehničku dokumentaciju za asfaltiranje još 11 ulica, kao i sveobuhvatnu rekonstruciju pešačkih zona u centru grada. Suboticu razvijamo i uređujemo ravnomerno, i tako ćemo i da nastavimo. To nam je omogućeno zahvaljujući ambijentu koji nam je obezbedio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se zalaže za mir i stabilnost, kao i Vlada Republike Srbije - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere