UZBUNA U ALEKSANDROVCU: Posle povratka sa ekskurzije 76 đaka zbrinuto zbog stomačnih tegoba

S. B.

13. 06. 2022. u 13:35

GRUPA od 76 učenika od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Ivo Lola Ribar” iz Aleksandrovca javila se ovog vikenda Dečjem dispanzeru Doma zdravlja zbog stomačnih tegoba.

УЗБУНА У АЛЕКСАНДРОВЦУ: После повратка са екскурзије 76 ђака збринуто због стомачних тегоба

Foto: S.B.

U Aleksandrovcu ne isključuju mogućnost da su deca dobila tegobe nakon konzumiranja hrane na jednodnevnoj ekskurziji u Nišu prošle nedelje, ali napominju da se radi na utvrđivanju uzroka u saradnji sa epidemiolozima iz Kruševca.

- Prva grupa učenika je bila na ekskurziji u sredu i iz te grupe imamo 61 đaka sa simptomima, dok je iz druge grupe, koja je dan kasnije bila na ekskurziji, bilo manje učenika sa tegobama - navodi za „Novosti” Miljan Arsić, direktor Osnovne škole „Ivo Lola Ribar”.

- Preduzeli smo sve što je potrebno u smislu da su deca zbrinuta kod lekara, a mi smo sa svoje strane u stalnom kontaktu i sa lekarima Doma zdravlja u Aleksandrovcu, ali i sa epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu - ističe on.

Pojedini đaci dobili su infuziju, zbrinuti su i zahvaljujući lekarima u Aleksandrovcu dobro se osećaju.

Više informacija o uzrocima tegoba kod đaka biće poznato nakon dobijanja rezultata Zavoda za javno zdravlje Kruševac, gde su prosleđeni uzorci.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA ZAVIČAJNI MUZEJ ŽUPE: Danas otvorena nova stalna postavka u Aleksandrovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!