POSLE ŠEST DANA: U Kruševcu voda ispravna za piće

S. B.

10. 06. 2022. u 11:43

ŠEST dana nakon završenih radova na magistralnom cevovodu, Zavod za javno zdravlje Kruševac proglasio je vodu ispravnom za piće i pripremu hrane.

ПОСЛЕ ШЕСТ ДАНА: У Крушевцу вода исправна за пиће

Foto: Vojska Srbije

Šest dana nakon završenih radova na magistralnom cevovodu, Zavod za javno zdravlje Kruševac proglasio je vodu ispravnom za piće i pripremu hrane.

Foto: Vojska Srbije

Voda u gradu Kruševacu i opštinama Aleksandrovac, Ćićevac i deo Trstenika, koji se snabdevaju sa akumulacije Ćelije, u prethodnim danima bila je isključivo za sanitarne potrebe, a vodosnabdevanje je organizovano putem stacionarnih i mobilnih cisterni.

Foto: Vojska Srbije

Restrikcije u vodosnabdevanju krenule su u subotu od 1 sat iza ponoći, pa sve do kasnih večernjih sati istog dana, kada je tehnička voda počela da se pušta u sistem.

Inače, radovi na 14 kilometara mreže su podrazumevali zamenu dotrajalog ventila muljnog ispusta, kompletno ispitivanje merne opreme i usklađivanje sa automatskim radom koji se prati u komandnom centru i ima ulogu nadzora nad celokupnim magistralnim cevovodom - posredstvom radio i internet veze. Završen je i remont prstenastog ventila koji reguliše protok vode, u zavisnosti od potrošnje.

Foto: S. B.

- Veoma je značajna i zamena merača hlora na dovodnom cevovodu, ispod rezervoara u Lipovcu, jer je njegova primarna uloga automatska funkcija dohlorisavanja vode, po izlasku iz rezervoara i puštanju vode ka gradu - naglašava Vladimir Milosavljević, direktor JKP "Vodovod" u Kruševcu, ističući da je završen i remont prstenastog ventila koji reguliše protok vode u zavisnosti od potrošnje

BONUS VIDEO:

ISPUMPAVANjE: Nevolje stanara u ulici Milovana Vidakovića nakon pucanja cevi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati