VODA JOŠ UVEK TEHNIČKA, DOK ZZJZ NE KAŽE DRUGAČIJE: Nastavljeno ispiranje magistralnog cevovoda u Kruševcu

S. B.

06. 06. 2022. u 13:46

KRUŠEVAC, Aleksandrovac, Ćićevac i deo Trstenika već drugi dan koriste tehničku vodu, nakon završetka ranije najavljenih radova na magistralnom cevovodu. Alternativno snabdevanje pijaćom vodom putem cisterni biće nastavljeno sve dok rezultati analiza Zavoda za javno zdravlje ne pokažu potpunu ispravnost.

ВОДА ЈОШ УВЕК ТЕХНИЧКА, ДОК ЗЗЈЗ НЕ КАЖЕ ДРУГАЧИЈЕ: Настављено испирање магистралног цевовода у Крушевцу

foto: S. Babović

- Nastavljeno je planirano ispiranje mreže i stabilizacija sistema vodosnabdevanja-predočeno je danas u JKP Vodovod Kruševac.

- Zavod za javno zdravlje Kruševac kreće sa ispitivanjima vode. Svi korisnici imaju tehničku vodu, kako je i bilo najavljeno.

Tehnička voda koja je trenutno u sistemu, podsećaju u ovom preduzeću, nije za piće i kuvanje (pripremanje hrane) i tako će biti sve dok Zavod za javno zdravlje zvanično ne ukaže da je voda ispravna i za piće. Raspored cisterni se objavljuje i redovno ažurira na oficijalnoj prezentaciji Vodovoda - www.vodovodks.com, FB i Instagram profilu JKP Vodovod – Kruševac, kao i putem medija.

Restrikcije u vodosnabdevanju, kako je ranije bilo najavljeno, krenule su u subotu od 1 sat iza ponoći, pa sve do kasnih večernjih sati istog dana, kada je tehnička voda počela da se pušta u sistem.

Obavljeni radovi na 14 kilometara mreže podrazumevali su zamenu dotrajalog ventila muljnog ispusta, kompletno ispitivanje merne opreme i njeno usklađivanje sa automatskim radom, koji se prati u komandnom centru. Završen je i remont prstenastog ventila, koji reguliše protok vode u zavisnosti od potrošnje, kao i zamena merača hlora na cevovodu ispod rezervoara u Lipovcu.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE USPOMENE IZ ALBUMA KRUŠEVLjANA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)