PRIKUPLJENO VIŠE OD 300 DOZA KRVI: Tokom dvodnevne memorijalne akcije dobrovoljnog davanja dragocene tečnosti u vranjskoj Medicinskoj školi

J. S.

10. 06. 2022. u 08:31

VIŠE od 300 jedinica krvi prikupljeno je tokom dvodnevne memorijalne akcije dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovalo Humanitarno udruženje "Koce zauvek u Vranju", u znak sećanja na prerano preminulog vranjskog maturanta Nemanje Kocića (19).

ПРИКУПЉЕНО ВИШЕ ОД 300 ДОЗА КРВИ: Током дводневне меморијалне акције добровољног давања драгоцене течности у врањској Медицинској школи

Foto J. S.

Akcija je prvog dana održana u Medicinskoj školi, koju je Nemanja i pohađao i tada je prikupljeno je 145 doza, a narednog dana u Omladinskom kulturnom centru  (OKCE) 189.

Blagoje Kocić, Nemanjin otac i predsednik udruženja, naglašava da ova akcija iz godine u godine postavlja nove rekorde.

Foto J. S.

- Dirnut sam time što ljudi, prijatelji, poznanici ali i neki drugi humanisti daju doprinos u čuvanju uspomene na našeg Koceta -navodi Kocić.

Aprila 2014. Vranje je potresla vest da je učenik završne godine Medicinske škole Nemanja Kocić (19) iznenada preminuo nakon što mu je pozlilo u teretani Sportskog centra u Vranju. Iako su lekari pokušali reanimaciju, nije mu bilo spasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEKE NAMIRNICE STROGO IZBEGAVAO: Kako je Tesla čuvao zdravlje - čudio se šta sve ljudi rado jedu