PROTIVGRADNA RAKETA POGODILA KUĆU U LESKOVCU: Čuo se jak prasak, projektil probio krov kuće

I. Mitić

08. 06. 2022. u 17:41

NA KUĆU u Ulici Borivoja Kocića, u leskovačkom Radničkom naselju, danas popodne pala je protivgradna raketa, ali se ovaj incident završio bez težih posledica i povređenih osoba.

ПРОТИВГРАДНА РАКЕТА ПОГОДИЛА КУЋУ У ЛЕСКОВЦУ: Чуо се јак прасак, пројектил пробио кров куће

Foto: I. Mitić

Raketa je probila krov kuće i završila u ploči prizemnog objekta. Druge materijalne štete nema, a sa koje protivgradne stanice je doletela raketa i zašto je pala na ovaj stambeni objekat utvrdiće istraga.

Pripadnici leskovačke Vatrogasno-spasilačke jedinice i redovne policije su izašli na lice mesta i započeli uviđaj koji će biti nastavljen u toku sutrašnjeg dana.

U trenutku kada se raketa srušila na kuću, u gusto naseljenom delu grada, čuo se jak prasak. Baka, koja u kući živi sama, bila je u suturenu objekta.

Njeni srodnici kažu da se uplašila i da su i oni bili iznenađeni ovim što se dogodilo.
-Važno je da je sve prošlo dobro. Kasnije sam videla da ovakvih događaja povremeno ima i u drugim delovima Srbije - kazala je unuka vlasnice objekta.

Ona je još rekla da je prava sreća da je baka u tom trenutku bila u suturenu kuće i da u spavaćoj sobi, gde je raketa probila ploču, nije bilo nikoga.

- Raketa nije eksplodirala u kući. Ostale su samo posledice jakog udarca kada je udarila u ploču objekta - pojasnila nam je sagovornica.

Ovim su iznenađeni i ljudi u komšiluku koji u neverici prepričavaju događaj.

Sličan incident se u Leskovcu dogodio pre četiri godine kada je protivgradna raketa pala na metar od jedne kuće u naselju Ančiki i u zemlji napravila rupu duboku više od jednog metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKAZIVANJE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI: I ovog vikenda pregledi u zdravstvenim ustanovama