NEVREME U IVANJICI: Grom ih ostavio u mraku, pogodio dalekovode

V. I.

08. 06. 2022. u 15:35

VIŠE od 3500 domaćinstava u ivanjičkim selima uz reku Moravicu ostalo je bez električne energije kada je u noći između utorka i srede u nevremenu grom gađao u dalekovode.

НЕВРЕМЕ У ИВАЊИЦИ: Гром их оставио у мраку, погодио далеководе

D. Balšić

Momičilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica, kazao je da su i mnogi privatni subjekti u ovom delu opštine obustavili sopstvenu proizvodnju dok se situacija ne stabilizuje.

To je trasa duga deset kilometara duž reke Moravice. U selima Crnjevo, Međurečje, Bedina Varoš, Bratljevo, Erčege, Kovilje, čekaju da dobiju normalno snabdevanje električnom energijom – rekao je on. - Nadležene ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara, a normalizacija snadbevanja električnom energijom očekuje se u popodnevnim časovima.

Meštani ovih sela strahuju da će im najavljene nove vremenske nepogode u ovom kraju dodatno otežati život. Mnogima od njih prethodnih dana grad je opustošio malinjake, a u sredu su se gradonosni oblaci ispraznili nad samim gradskim jezgrom i, srećom, nisu naneli veću materijalnu štetu.

Sprema se jako nevreme! Termobarička dolina iz Hrvatske stiže u Srbiju

Danas se nad pojedinim delovima Srbije se već prilično smračilo, tamni oblaci potvrđuju očekivanu najavu naših meteorologa da će od danas u Srbiji biti hladnije u odnosu na prethodnih nekoliko dana, a najavljeni su i obilni pljuskovi praćeni grmljavinom i gradom.

Naime, ono što je juče bilo najavljeno u Hrvatskoj upravo se sprema u Srbiji, a to je dolazak takozvane termobaričke doline, tačnije nevremena koje može biti praćeno gradom i prolaznim olujnim vetrom.

Da se ova pojava iz susednih država seli ka nama potvrđuju i upozorenja RHMZ-a, u kojima se navodi da će u narednih sat vremena na području Bačke, Banata i jugozapadne Srbije biti mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, zbog čega je u većem delu Srbije na snazi narandžasti meteolaram.

U košavskom području duvaće umeren, a na jugu Banata jak jugoistočni vetar sa maksimalnim udarima od 17 do 20 m/s.

Takođe, u upozorenju se navodi da su moguće vremenske nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima od 8. do 11. juna.

Pljuskovi i grmljavine koji se očekuju danas i sutra, 8. i 9. juna, lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?