OD IZLOŽBE DO KONCERATA: U Kraljevu sutra počinje Festival umetnosti "Maglič"

G. ĆIROVIĆ

30. 05. 2022. u 11:40

OTVARANjEM izložbe „Iz dnevnika 2018-2022. Nezavršeno Neimenovano Neklasifikovano“ umetnika Lazara Balšića, u organizaciji KC „Ribnica“ u Kraljevu će sutra početi tradicionalni Festival umetnosti „Maglič“.

ОД ИЗЛОЖБЕ ДО КОНЦЕРАТА: У Краљеву сутра почиње Фестивал уметности Маглич

KC Ribnica

U dvorištu Francuske kuće, u sredu 1. juna, od 17 sati biće najpre održana dečja kreativna radionica „Pačvork bez igle i konca“, a potom sat kasnije na istom mestu sledi i pozorišna predstava za decu „Kako je Nikola dobio brata” u kojoj glumi, igra i peva prvak Kruševačkog pozorišta Dragan Marinković.

KC Ribnica

Pozorišna predstava za najmlađe

Takođe u dvorištu Francuske kuće, u četvrtak, 2. juna, biće predstavljen istorijsko-edukativni strip o Nemanjićima, pod nazivom „Sjaj i senka Nemanjića“, scenariste Dragana Tomovića i ilustratora Gorana Milutinovića. Ovom prilikom publika će moći da vidi prve dve sveske „Nemanja“ i „Carigrad“, koje opisuju događaje od rođenja Stefana Nemanje do njegovog povratka iz zatočeništva u Carigradu.

Koncert „Srpska dvorska muzika” u izvođenju ansambla „Čuvari tradicije“ predviđen je za 3. jun, u 20 sati, u Svečanoj sali ovdašnje Gradske uprave.

A u subotu, poslednjeg festivalskog dana, na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva, od 21 sat biće održan koncert internacionalnog „Barcelona džipski balKan orkestra“ koji spaja muziku Balkana, Bliskog istoka i Mediterana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere