ONI SU BUDUĆNOST SRPSKE ROBOTIKE: Timovi Tehničke škole iz Vladičinog Hana pobednici republičkog takmičenja u Čačku

D. RISTIĆ

28. 05. 2022. u 09:15

UČENICI Tehničke škole iz Vladičinog Hana su osvojili prvo, drugo i treće mesto, te postali apsolutni pobednici Republičkog takmičenja u programiranju robota, održanom u Čačku.

ОНИ СУ БУДУЋНОСТ СРПСКЕ РОБОТИКЕ: Тимови Техничке школе из Владичиног Хана  победници републичког такмичења у Чачку

Foto: Privatna arhiva

Šampionsko odličje su osvojili Lazar Živković i Ognjen Đorđević, drugi je tim u sastavu Vojin Radovanović i Milan Pešić, dok su treću poziciju osvojili Ognjen Kanazir i Lazar Marković - svi učenici trećeg razreda koji će biti tehničari za robotiku.


Ovo je kruna dosadašnjih uspeha, tokom minulih šest godina koje su tehničari iz Hana obeležili osvajanjem najviših pozicija. Njihovi mentori - Nebojša Mladenović koji je vodio prvoplasirani tandem, te Mlađan Mladenović čiji su puleni u druge dve ekipe - ističu da je svako podjednako zaslužio da pobedi.


- Rezultat sve govori, jer je razlika između prvoplasiranog i trećeg tima bila samo dva boda - kaže profesor Mladenović i dodaje da selekcija počinje već u drugom razredu, a takmičari se odabiraju ne samo kroz rad i zalaganje na časovima, već i na sekciji za robotiku.


Ove godine, saznajemo, pripreme su bile posebno zahtevne jer takmičenja dugo nije organizovano zbog pandemije, pa su se svi učesnici prvi put susreli sa programiranjem robota i praktično krenuli od nule. Ipak, talentima iz Vladičinog Hana nije bilo premca u rešavanju zadataka kojima se programiraju "lego roboti".


- Većina tehničkih fakulteta u Srbiji osvajačima nagrada omogućava upis bez polaganja prijemnog ispita, što je prednost za dalje obrazovanje i uspešnu poslovnu karijeru - zaključuje profesor Mlađan Mladenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest