NAUKA UZ SPORT RECEPT ZA USPEH: Košarkaškom sudiji priznanje Tehničkog Fakulteta u Novom Sadu

B. Grujić

22. 05. 2022. u 12:19

JEDAN od boljih košarkaša među doktorima nauka, ali istovremeno perspektivni mladi stručnjak iz oblasti tehničkih nauka i uspešni delilac pravde na košarkaškim terenima, Zrenjaninac Slavko Rakić svoju porodicu, rođake i prijatelje obradovao je novim, lepim priznanjem.

НАУКА УЗ СПОРТ РЕЦЕПТ ЗА УСПЕХ: Кошаркашком судији признање Техничког Факултета у Новом Саду

Slavko Rakić / Foto Fakultet tehničkih nauka

Na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu dr Slavko je dobio nagradu za najbolje ocenjenog saradnika, koju mu je na svečanoj akademiji, održanoj na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, povodom proslave 62. rođendana Fakulteta tehničkih nauka, uručio dekan, prof. dr Srđan Kolaković.

- Bio sam iznenađen kada sam saznao da je ovo prestižno priznanje namenjeno meni i, naravno, počastvovan, jer nije mala stvar - uz osmeh ističe Slavko, ne skrivajući sreću i zadovoljstvo što je vredno priznanje podelio sa svojim najmilijima.

Kako kaže, u prisustvu velikog broja zvanica iz svih krajeva Srbije i regiona i prigodan kulturno-umetnički program Fakultet je nagradio svoje najuspešnije studente i zaposlene, među kojima se i on našao.

- Vaspitan sam tako, a tome je doprineo sport i principi koje sam stekao, najpre trenirajući i igrajući košarku, a sada i sudeći na košarkaškim utakmicama, da ne štedim sebe i uvek dam maksimum - iskren je doktor tehničkih nauka i jedan od najperspektivnijih mladih stručnjaka.

Foto Privatna arhiva

Naš sagovornik naglašava da obožava svoju zemlju i da u Srbiji planira nastavak svog stručnog usavršavanja i pedagoškog rada sa studentima.

- Košarka je, naravno, uvek tu, uz svakodnevne obaveze na poslu, ima prioritet vikendom, kada su utakmice i putovanja, koja takođe, uz nauku i sport, obožavam, a nađe se uvek vremena i za neki trening preko nedelje - dodaje Rakić.

DOKTORIRAO SA DESETKOM

KAO đaku generacije u osnovnoj školi i zrenjaninskoj gimnaziji, nije mu bilo teško da i pre roka okonča osnovne studije inženjerskog menadžmenta, sa prosečnom ocenom 9,72. Potom je, nakon master studija, za 33 meseca doktorirao sa čistom desetkom.

UTAKMICE

NAKON neizbežnog kaljenja na takozvanim malim košarkaškim terenima, već nekoliko sezona, od 2015. godine deli pravdu na utakmicama Prve ženske i Druge muške košarkaške lige. Ambicija mu je da sudi KLS i oproba se na internacionalnoj sceni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!