GALA KONCERT „HOTEL PREDGRAĐE“: Ekskluzivan nastup danskih i srpskih muzičara sutra u Paraćinu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 05. 2022. u 19:27

U PARAĆINSKOM pozorištu sutra od 20 sati biće održan Gala koncert „Hotel predgrađe“, najavljivan kao koncert godine u organizaciji Kulturnog centra Paraćin.

ГАЛА КОНЦЕРТ „ХОТЕЛ ПРЕДГРАЂЕ“: Ексклузиван наступ данских и српских музичара сутра у Параћину

Foto: Fejsbuk/Kulturni centar

Nastupaju gosti iz Danske – kompozitor i pijanista Bo Lundby-Jeger  i operska pevačica-mecosopran Aleksandra Vagner, kao i Gudački kvartet Hypnos: violinistkinje Aleksandra Milanović i Selena Jakovljević, Ivana Uzelac (viola) i Tamara Ranković (violončelo).

 Koncert „Hotel predgrađe“ nastao je kroz saradnju danskih i srpskih umetnika, dokazujući da muzika ne poznaje granice kojima se – posle globalizacije, polako vraćamo.

Čuveni kompozitor komponovao je muziku na četiri pesme Jelene Lengold prevedene na danski jezik, koje prati „džezirani“ gudački zvuk, donoseći uspomene na hotele i zadimljene hotelske restorane u dalekim zemljama.

Foto: Fejsbuk/Kulturni centar

Gudački kvartet Hypnos

Bu Lundbi-Jeger je inače svestran  kompozitor sa devedesetak objavljenih simfonijskih dela, kamernom muzikom i tri opere.

Njegova muzika za „Hotel predgrađe“ napisana je za jedinstven glas Aleksandre Vagner, operske pevačice i slobodne umetnice, pa se očekuje da koncert ostavi izuzetan utisak na publiku.

Ulaz je besplatan jer je obezbeđeno sponzorstvo više fondacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije