SVET U CRTEŽIMA MALE VASILIJE: U holu paraćinske biblioteke juče otvorena nesvakidašnja likovna izložba

Z. RAŠIĆ

13. 05. 2022. u 13:15

ZIDOVE Galerije "U prolazu" Biblioteke "Dr Vićentije Rakić" u Paraćinu od juče krase prelepi crteži i slike učenice drugog razreda Osnovne škole "Đura Jakšić", Vasilije Šćepanović.

СВЕТ У ЦРТЕЖИМА МАЛЕ ВАСИЛИЈЕ: У холу параћинске библиотеке јуче отворена несвакидашња ликовна изложба

Vasilija ima samo osam godina, Foto Z. Rašić

Prva samostalna izložba osmogodišnje devojčice otvorena je u prisustvu njenih vršnjaka, a kako se čulo od priznatih likovnih umetnika, Vasilija je sasvim sigurno budući profesionalac jer već sad svet posmatra drugim očima od većine njenih vršnjaka.

Milan Simić, nastavnik likovnog u školi "Đura Jakšić", kaže da je tek juče video neke od njenih radova i bio je "šokiran pozitivno" jer se ona igra najrazličitijim motivima, od portreta, do pejzaža. Datum na svakom radu omogućava da se hronološki prati razvoj njenog likovnog talenta, a prvi ozbiljniji crtež, kaže ova darovita devojčica, nastao je kad je imala tri godine.

- Od tada crtam i slikam gotovo svakodnevno, to je za mene najlepša igra. Takođe, idem u muzičku školu, volim da pevam, ali ipak crtanju se najviše posvećujem - kaže sramežljivo Vasilija, dok poziva svoje vršnjake iz škole da joj se pridruže u njenim kreativnim igrama.

Paraćinska umetnica Marija Komarac rekla je da većina dece teži savršenstvu i želi da prenese na papir ono što vidi fotografski, ali ne i Vasilija, jer ona odstupa od tog pravila i već ulazi u fazu gde prenosi emociju. U holu gradske biblioteke izložba talentovane devojčice biće dostupna javnosti narednih mesec dana.

Foto Z. Rašić

PODRŠKA TALENTIMA

DEČJE talente nastojimo da pratimo od prvih naznaka sve dok ne zasijaju kao oformljeni umetnici. A to će se, nadam se, desiti i u slučaju Vasilije Šćepanović - naglašava Leposava Ivanković, direktorka biblioteke "Dr Vićentije Rakić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!