RAZMOTRITI PREDLOGE I SUGESTIJE GRAĐANA: U Pirotu okončana rasprava o srednjoročnom razvoju grada do 2024. godine

V.Ć.

16. 05. 2022. u 11:48

PIROĆANCI su okončali javnu raspravu povodom srednjoročnog plana razvoja grada do 2024, koji će biti deo dugoročnog plana razvoja do 2028. godine.

РАЗМОТРИТИ ПРЕДЛОГЕ И СУГЕСТИЈЕ ГРАЂАНА: У Пироту окончана расправа о средњорочном развоју града до 2024. године

Foto: V.Ć.

Kako su nam rekli u gradskoj upravi, tokom minulih meseci građani, ali i nevladin sektor, privreda i ostali mogli su da iznesu predloge koji će biti razmatrani i ukoliko su dobri, biće i prihvaćeni. Istini za volju, bilo je i predloga za koje nije nadležna lokalna samouprava, ali se ipak najveći broj odnosi na lokalne nadležnosti.

Javna rasprava je otvorena početkom aprila, a građani su pored ostalog predlagali izmene ili dopune plana koje se odnose na proširenje kapaciteta u vrtićima Dečje ustanove „Čika Jova Zmaj“, izrada novih parkova, drvoreda i drugih zelenih površina, rekonstrukcija zgrada, saniranje puteva, izrada telekomunikacine mreže, aktivnosti na zaštiti životne sredine i postupanje sa otpadom, kao i izrada putne infrastrukture ka najavljivanom novom graničnom prelazu sa susednom Bugarskom Petačinci.

Među predlozima je i izgradnja i uređenje trotoara ka naselju Radion Dol, odnosno na Šestom koloseku koji je pravo ruglo i deponija dotrajalih automobila i drugog otpada koji ugrožava kretanje dece i vozila.

Pomenuti srednjoročni plan podrazumeva i finansije koje su obezbeđene u gradskom budžetu za isti period.

BONUS VIDEO: 

CIPELE IZ KOZNIKA ČEKALE 400 GODINA: Otkriće arheologa između Aleksandrovca i Brusa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Beki nepoželjan u Beogradu kao Albanac, a hapšen kao srpski nacionalista