MINIBUS ZA PREVOZ SEOSKOG STANOVNIŠTVA: Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić obišao kuršumlijsku opštinu

D. Zečević

27. 04. 2022. u 14:36

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je danas kuršumlijsku opštinu kojoj je ovo Ministarstvo doniralo minibus za prevoz meštana seoskih sredina. Tom prilikom ministar Krkobabić je posle kraćeg sastanka sa predsednikom opštine Vojimirom Čarapićem obišao sela Konjuvu i Belo Polje, gde je razgovarao sa meštanima, pojasnivši im koje pogodnosti ovo Ministarstvo nudi.

МИНИБУС ЗА ПРЕВОЗ СЕОСКОГ СТАНОВНИШТВА: Министар за бригу о селу Милан Кркобабић обишао куршумлијску општину

Foto: D. Zečević

- Ko god želi može da dobije do 1,2 miliona bespovratnih sredstava za kupovinu kuće. Isto tako ćemo pomagati i za pokretanje privrednih delatnosti. Ko želi, recimo, da otvori stolarsku radionicu kompletan alat za tu radionicu će dobiti u vrednosti do deset hiljada evra, ako želi da otvori vulkanizersku radionicu i za to će dobiti sredstva za kompletan alat - rekao je ministar Krkobabić u razgovoru sa meštanima sela Konjuva i dodao da Ministarstvo pomaže renoviranje zadruga. Ministar je, odgovarajući na pitanje putne komunikacije meštana, rekao da će odlazak meštana seoskih sredina do administrativnih centara olakšati poklanjanjem minibuseva, dok je predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić istakao značaj minibusa za putovanje seoskog stanovništva.

Foto: D. Zečević

- Budući da je naša opština veoma razuđena, ovaj vid prevoza će značiti meštanima udaljenih sela, tako da će minibus svakodnevno saobraćati do onih sredina gde je najneophodnije - istakao je Čarapić, dodajući da će prevoz meštana biti beslatan jer će lokalna samouprava obezbediti gorivo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!