RASPISAN KONKURS "MATIĆU U ČAST": Likovni radovi dostavljaju se Muzeju "Horeum Margi Ravno" u Ćupriji

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 04. 2022. u 11:47

U OKVIRU tradiconalne kulturne manifestacije „Matićevi dani“, posvećene Dušanu Matiću, srpskom akademiku, nadrealisti, pesniku i slikaru, rođenom u Ćupriji, Muzej „Horeum Margi Ravno“ iz tog grada raspisao je likovni konkurs „Matiću u čast“.

РАСПИСАН КОНКУРС МАТИЋУ У ЧАСТ: Ликовни радови достављају се Музеју Хореум Марги Равно у Ћуприји

Foto: Z. Rašić

Pravo učešća imaju umetnici iz Srbije i inostranstva bez obzira na formalno likovno obrazovanje, a tema izložbe je stvaralaštvo Dušana Matića ili nadrealizam generalno.

Kako je u konkursu navedeno, tehnika i format radova nisu ograničeni, a jedan autor na konkursu može učestvovati sa najviše tri rada koja najkasnije do prvog avgusta treba da pošalje na adresu Muzeja u Ćupriji.

Autor najboljeg dela biće nagrađen plaketom i terminom za samostalno izlaganje u galeriji  Muzeja tokom izlagačke sezone naredne godine, dok je visina otkupinine za nagrađeni rad koji će obogatiti muzejsku zbirku 100.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)