DUH SVETE GORE I POD PRŽAROM: U Vranju kompletno opremljen "Hilandarski kutak"

D. RISTIĆ

21. 04. 2022. u 06:21

POSTAVLjANjEM slika i fotografija svetogorskog manastira i kompletiranjem nameštaja, ambijentalno je zaokružen "Hilandarski kutak" u vranjskoj biblioteci "Bora Stanković".

ДУХ СВЕТЕ ГОРЕ И ПОД ПРЖАРОМ: У Врању комплетно опремљен Хиландарски кутак

Foto D. Ristić

Na policama su trenutno 828 knjiga i 34 broja različitih periodika i časopisa, dar Hilandara, a direktor Biblioteke Zoran Najdić naglašava da su - osim religijskih i teoloških - zastupljeni i naslovi iz oblasti psihologije, filozofije, umetnosti, arhitekture, jezika, književnosti... Tu su, nadalje i izdanja koja se bave muzikom i sportom, pa će i ona biti dostupna svima koji su zainteresovani.

Podsetimo, vranjskoj Biblioteci je ove darove sredinom februara lično uručio iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije - tokom svečanosti kojoj su prisustvovali episkop vranjski Pahomije, igumanija manastira Sveti Stefan u Gornjem Žapskom mati Jefremija i gradonačelnik dr Slobodan Milenković, na čiju inicijativu je i oformljen "Hilandarski kutak".

- Nadam se da će čitaoci kroz ove knjige moći da osete blagoslov koji smo želeli da podelimo. Potrudićemo se da obezbedimo još naših novih izdanja, ali i druge knjige, jer nam je želja da se ovaj poduhvat produži u budućnosti - najavio je tada arhimandrit Metodije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)