TRAGOVI NE VODE DO POČINIOCA: Tri godine od podmetnutog požara u vranjskoj firmi u kojem su izgorela brojna vozila i radne mašine

J. S.

20. 04. 2022. u 19:54

NI posle tri godine otkako su brojna vozila kao i radne mašine stradale u podmetnutom požaru u bazi građevinske firme "5D" u selu Prevalac, kod Vranja, istraga nikako ne vodi do počinioca.

ТРАГОВИ НЕ ВОДЕ ДО ПОЧИНИОЦА: Три године од подметнутог пожара у врањској фирми у којем су изгорела бројна возила и радне машине

Foto J. S.

U vranjskom Osnovnom javnom tužilaštvu "Novostima" je potvrđeno da je urađeno između ostalog 250 bukalnih briseva.

- Intenzivno se u saradnji sa policijom radi na rasvetljavanju i pronalaženju izvršioca, koji se terete za teška dela protiv opšte sigurnosti, izvršena u noći 15. aprila 2019. godine - kaže Miodrag Stojanović, portparol Osnovnog javnog tužilaštva.

Nabrajajući šta je sve urađeno, Stojanović kaže da je uzeto 250 bukalnih briseva, radi određivanja DNK preklapanja i upoređivanja sa profilima pronađenim na licu mesta, ali ni u jednom slučaju nije bilo poklapanja.

- Donete su i naredbe za veštačenje nadzornih kamera, kao i veštačenje mobilnih telefona oduzetih od više osoba - kaže Stojanović.

Kako smo ranije objavili, trojica maskiranih i naoružanih napadača tokom noći su vezali čuvara i zapalili gotovo kompletan vozni park u bazi privatnog preduzeća za niskogradnju "5D". Šteta je bila ogromna i procenjena je na oko pola miliona evra. Požar je lokalizovan, nakon višesatne intervencije vatrogasaca i srećom, tom prilikom nije bilo povređenih. Vlasnik firme tada je izjavio da sumnja da iza napada stoji konkurencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!