OD ČETVORO NOVOOBOLELIH DVOJE DECE: U protekla 24 sata u Gornjem Milanovcu nije bilo prijema osoba sa simptomima virusa

Milorad Bošnjak

19. 04. 2022. u 12:53

TRAJU i dalje dobre, najnovije vesti iz kovid zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu: ni tokom minula 24 sata, srećom, nema preminulih. Broj hospitalizovanih pacijenata u toj „crvenoj“ zoni trenutno je četvoro, a svi imaju negativan test na virus korona.

ОД ЧЕТВОРО НОВООБОЛЕЛИХ ДВОЈЕ ДЕЦЕ: У протекла 24 сата у Горњем Милановцу није било пријема особа са симптомима вируса

Foto: M. Bošnjak

- U protekla 24 sata nije bilo prijema osoba sa simptomima koji ukazuju na taj virus, jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje – potvrđuje dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Milanovački Dom zdravlja danas saopštava da je novi broj osoba inficiranih virusom korona četvoro, od kojih dvoje dece. U Kovid ambulanti te ustanove juče je pregledano ukupno 168 osoba, među njima u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 111 dece. Pet osoba je upućeno na hospitalizaciju.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 243 osobe. U celom tom periodu korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.282. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle, 2021. godine do danas, obolelo je njih 8.161 od kojih 1.112 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)