BEZ PREMINULIH, ŠESTORO NOVOZARAŽENIH: Korona presek za rudničko-takovski kraj

M. BOŠNjAK

06. 04. 2022. u 14:48

IZ dana u dan traju dobre vesti o zarazi virusom korona iz kovid zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu: ni tokom minula 24 sata nema preminulih.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, ШЕСТОРО НОВОЗАРАЖЕНИХ: Корона пресек за рудничко-таковски крај

Foto: M. B.

Broj pacijenata u toj „crvenoj“ zoni i danas je pet. Inače, taj broj često varira, zavisno od prijema novih bolesnika i otpusta na kućna lečenja.

- Dvoje hospitalizovanih je pozitivno na virus korona, troje ima negativan rezultat testa. U protekla 24 sata primljene su dve osobe sa simptomima koji ukazuju na taj virus, dve su otpuštene na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u ovom gradu danas zvanično saopštava da su od kovida-19 obolele još dve osobe, srećom bez novozaražene dece. U kovid ordinacijama te ustanove juče je pregledano ukupno 118 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 56 dece, jedna osoba je upućena na hospitalizaciju.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 242 osobe. U celom tom periodu korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 10.245. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 8.124, od kojih 1.106 dece.

Vakcinacija protiv kovida-19 u ovom kraju traje ovako: neko od četiri raspoloživa cepiva primilo je ukupno 18.178 lica, drugu dozu njih 17.613, treću, buster 11.019, a četvrtu njih 21.

BONUS VIDEO: MESTO GDE SU ROĐENI SRPSKA CRKVA I NOVI ZAVET: Reporter "Novosti" u drevnoj Nikeji

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)