9. MEMORIJALNI NAUČNI SKUP „DOCENT DR MILENA DALMACIJA“: Zanimljivost koja izdvaja ovogodišnji skup je izložba DUNAVERSE

Lj. P.

31. 03. 2022. u 11:24

U REKTORATU Univerziteta u Novom Sadu, danas, 31. marta i sutra, 1. aprila, održava se 9. Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine „docent dr Milena Dalmacija“.

9. МЕМОРИЈАЛНИ НАУЧНИ СКУП „ДОЦЕНТ ДР МИЛЕНА ДАЛМАЦИЈА“: Занимљивост која издваја овогодишњи скуп је изложба ДУНАВЕРСЕ

PMF

Kroz predavanja će biti pokrivene aktuelne teme iz oblasti tretmana otpadnih voda, primene i valorizacije industrijskih i poljoprivrednih ostataka, održive proizvodnje biohemikalija, sa akcentom primene principa cirkularne ekonomije.

Zanimljivost koja izdvaja ovogodišnji skup je jedinstvena izložba DUNAVERSE: Flora i fauna Dunava u ekstremnim budućnostima, gde će devetnaest studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, pod mentorstvom dr Andree Palašti, predstaviti svoje viđenje života uz reku Dunav usled zagađene životne sredine, klimatskih promena, prirodne selekcije i ljudskog uticaja.

Organizatori memorijalnog skupa su Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu, Fondacija „Doc. dr Milena Dalmacija“ i „WasteWaterForce“ PROMIS projekat, Fonda za nauku Republike Srbije. Kao i prethodnih godina, Fondacija je dobila podršku Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)