VIKEND KORONA-PRESEK U PARAĆINU: Za dva dana šesnaestoro zaraženih

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 03. 2022. u 14:37

POSLE perioda sa dvocifrenim brojevima na dnevnom nivou, u nedelju, 27. marta, kovid-ambulanta Doma zdravlja u Paraćinu potvrdila je svega pet novih infekcija, što je lepa vest za sve žitelje grada na Crnici.

ВИКЕНД КОРОНА-ПРЕСЕК У ПАРАЋИНУ: За два дана шеснаесторо заражених

Foto: Z. Rašić

I pregleda je juče bilo malo, ukupno 18, a svega 13 prvih. Obavljeno je 28 antigenskih testiranja, uključujući dvanaestoro dece poslatih iz dečjeg dispanzera, a nije bilo ni pozitivnih PCR rezultata, tako da se korona cifra zadržala na svega pet novih slučajeva na osnovu brzih testova.

Dan ranije, u subotu, bilo je više pregleda – 33, a od urađenih 30 ag testova pozitivnih je bilo devet i još dva PCR nalaza, tako da je za dva vikend-dana u Paraćinu potvrđeno ukupno 16 infekcija koronavirusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)