RUDARSKA DECA PONOS ĆUPRIJE: Dom učenika srednjih škola "Srećno" obeležio 49 godina uspešnog rada i - trajanja

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 03. 2022. u 08:25

KADA rudari postavljaju podgrade u okna, oni to čine da traje, jer "crno zlato" nema cenu, baš kao ni rad na vaspitanju njihove dece, u Domu koji su podigli pre 49 godina.

РУДАРСКА ДЕЦА ПОНОС ЋУПРИЈЕ: Дом ученика средњих школа Срећно обележио 49 година успешног рада и - трајања

Foto Dom "Srećno"

Pozdravom "Srećno", silazili su u rudnik po čudesni kamen koji greje, ali i ispraćali svoje naslednike u grad, po znanje - kaže direktorka Doma učenika srednjih škola "Srećno" u Ćupriji Tatjana Milojević, ističući da i njihova ustanova "leži na zdravim podgradama koje predstavljaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, te lokalna samouprava".

Kaže, tokom proteklih 49 godina, mnogo generacija je iz ovog Doma otišlo u život i svaka je imala samo jednu poruku - trajanje...

Foto Dom "Srećno"

- To su naučili ovde i baš zato su svi oni važni, gde god da žive i rade. Ponosni smo na njih i hvala im na iskrenosti i svim toplim rečima kojima opisuju svoj boravak u Domu učenika srednjih škola "Srećno". Srećni smo i mi, jer već sutra nastavljamo da radimo kako bismo poboljšali uslove života učenika - dodaje direktorka Tatjana Milojević.

A, koliko god da je sigurnost povećana, smeštaj udobniji, hrana ukusnija, učenje olakšano i vannastavne aktivnosti raznovrsnije, sigurno je da su rad, red i disciplina neprikosnoveni temelji na kojima sigurno "stoje" stanari ovog Doma. Tako će, najavljuju, biti i sutra, kada budu završili započeto renoviranje soba, zamenili nameštaj i poboljšali energetsku efikasnost zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a