SJAJNE VESTI ZA JAGODINU: U novom vrtiću još 110 mesta za mališane

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 03. 2022. u 16:37

Treći novoizgrađeni vrtić za vreme aktuelne vlasti u Jagodini, vrtić „Pivarac“, koji je danas svečano otvoren, ima 1.080 kvadrata i moći će da primi 110 mališana

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ЈАГОДИНУ: У новом вртићу још 110 места за малишане

Foto:Z.Gligorijević

Isti broj mališana moći će da boravi i u staroj, adaptiranoj zgradi ovog vrtića. Jedini je u Pomoravskom okrugu koji ima senzornu sobu u kojoj će stručnjaci raditi na stimulaciji dece sa poteškoćama, a zanimljivo je i da su obe kuhinje urađene po Hasap standardu.

Foto:Z.Gligorijević

- Danas je veliki dan za grad Jagodinu i našu ustanovu, jer gotovo posle 15 godina otvaramo novi vrtić. I to ne bilo kakav, već sa najsavremenijom opremom i uslovima za boravak, rast i razvoj naše dece. Najvažnije je da vrtić raspolaže prostorom koji ima malo koji grad u Srbiji – ocenila je direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ Violeta Nikolić i dodala da nema liste čekanja za boravak u jagodinskim vrtićima.

Foto:Z.Gligorijević

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma rekao je da je izgradnja vrtića jedan od načina na koji se lokalna samouprava bori protiv „bele kuge“.

- Cena boravka dece u vrtićima najniža je u Srbiji, a za roditelje koji decu dovode u vrtić obezbeđen je besplatan prevoz. I najsavremenija sala za fizičko vaspitanje predstavlja borbu protiv „bele kuge“, jer će u njoj nesumnjivo biti otkriveni talentovani sportisti. Siguran sam da će ona iznedriti nekoliko poznatih rukometašica, košarkašica, karatista… - rekao je Marković i dodao da u poslednjih 8 godina nije bilo pritužbi roditelja na vaspitače ni u jednom od vrtića.

Foto:Z.Gligorijević

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!