PROMOCIJA DOBROVOLJNOG SLUŽENJA VOJNOG ROKA: Troje Negotinaca regruti martovske klase

S. M. J.

22. 02. 2022. u 17:51

MINISTARSTVO odbrane, Regionalnog centra Niš i Centra u Boru, na Trgu Stevana Mokranjca u Negotinu održalo je danas promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka.

ПРОМОЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА: Троје Неготинаца регрути мартовске класе

Foto: S.M.Jovanović

Troje mladih Negotinaca primilo je pozive i potpisalo ugovore za dobrovoljno služenje vojnog roka. Oni će kao regruti martovske klase od 1. marta početi, kako ističu, vojničku obuku u Leskovcu.

- Oduvek sam želela da budem vojnik i nisam se ni dvoumila da se prijavim za služenje vojnog roka. Svesna sam da je potrebno puno truda i napora i fizičke kondicije, ali se nadam najboljem - kaže Mirjana Janković iz Negotina.

Na današnjoj promociji dobrovoljnog služenja vojnog roka ugovore su potpisali i Miljan Miladinović iz Negotina koji se prijavio kao dobrovoljac zbog dečačkih snova i ljubavi prema otadžbini, ali i Nenad Aleksandrović iz Malajnice koji se vratio iz inostranstva kako bi postao vojnik, a još jedna zainteresovana kandidatkinja je upućena na procenu zdravstvene sposobnosti.

-Svi moji su bili u vojci, pa sam želeo i ja da idem. Nadam se novim iskustvima i prijateljima. Došao sam pre dva meseca iz Austrije da odslužim vojni rok, a ako mi se dopadne možda i ostanem u Vojsci - kaže Nenad Aleksandrović.

Foto: S.M.Jovanović

REGRUTI: Miljan Miladinović, Nenad Aleksandrović i Mirjana Janković

Učenici negotinskih srednjih škola bili danas u prilici da se upoznaju sa konceptom dobrovoljnog služenja vojnog roka i dobiju sve potrebne informacije vezane za prijavu, obuku i mogućnosti da se nakon završetka vojnog roka i profesionalno bave ovim poslom.

-Novina je da je lekarski pregled koji se radi za ocenu zdravstvene sposobnosti ujedno i pregled da nakon služenja vojnog roka odmah zasnuju radni odnos kao profesionalni vojnici. Kasnije kroz karijeru, službu na osnovu rezultata rada mogu se upućivati na liderske kurseve kako bi postali profesionalni podoficiri - kaže potpukovnik Nenad Manić, načelnik Centra Ministarstva odbrane u Boru.

Današnjoj promociji prisustvovao je i pukovnik Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu, ali i predstavnici opštinske organizacije rezervnih vojnih starešina i lokalne samouprave sa Vladimirom Veličkovićem na čelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili