U KLADOVU, MAJDANPEKU I KNJAŽEVCU: Raspuštene lokalne skupštine, obrazovani Privremeni organi

S. M. J.

07. 02. 2022. u 13:06

OPŠTINE Kladovo, Majdanpek i Knjaževac, odlukom Vlade Republike Srbije, dobile su Privremene organe. Za predsednike Privremenih organa imenovani su dosadašnji predsednici tih opština.

У КЛАДОВУ, МАЈДАНПЕКУ И КЊАЖЕВЦУ: Распуштене локалне скупштине, образовани Привремени органи

Saša Nikolić, Milan Đokić i Dragan Popović

Nakon što su krajem godine čelni ljudi lokalnih samouprava u Kladovu, Majdanpeku i Knjaževcu podneli ostavke, Vlada Republike Srbije raspustila je te Skupštine opštine i obrazovala privremene organe.

Za predsednika Privremenog organa opštine Kladovo imenovan je Saša Nikolić, koji je ostavku na funkciju predsednika podneo 29. decembra sa namerom da omogući da se lokalni izbori i inače planirani za decembar 2022. održe 3. aprila, kad i predsednički i parlamentarni.

Pored Nikolića ovu podunavsku opštinu vodiće i članovi Privremenog organa Nevenka Boldorac, Nikola Vuković, Radovan Arežina i Miodrag Savić.

Privremeni organ opštine Knjaževac vodiće Milan Đokić, koji opštinu Knjaževac vodi poslednjih 10 godina. Za članove Privremenog organa republička vlada imenovala je Marka Stojanovića, Darka Živkovića, Zoranu Živanović i Branislava Josifovića. Prethodni lokalni izbori u Knjaževcu su održani juna 2020. kad i parlamentarni.

U Majdanpeku će funkciju predsednika Privremenog organa obavljati Dragan Popović, dok su članovi Elvira Jovanović, Danijel Stojanović, Slaviša Božinović i Dragan Manojlović. Ova kalendarska godina je i inače izborna za opštinu Majdanpek, ali će umesto u avgustu oni biti održani u aprilu.

Na prvim sednicama privremenih organa ovih opština, koje će do konstituisanja nove vlasti, nakon lokalnih izbora 3. aprila, obavljati sve tekuće i neodložne poslove iz nadležnosti Skupštine opštine i izvršnih organa opštine utvrđene zakonom i Statutom opštine, biće izabrani i sekretari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!