SVETOSAVSKA LITURGIJA I PAKETIĆI ZA DECU: Negotinske škole obeležile školsku slavu

S. M. J.

27. 01. 2022. u 13:07

SVOJU slavu Svetog Savu negotinski đaci i nastavnici obeležili su u skladu sa epidemiološkim merama.

СВЕТОСАВСКА ЛИТУРГИЈА И ПАКЕТИЋИ ЗА ДЕЦУ: Неготинске школе обележиле школску славу

Foto: S.M.Jovanović

Osnovne i srednje škole u opštini Negotin obeležile su Svetog Savu kolektivnim rezanjem slavskog kolača u Crkvi Svete Trojice. Proslava školske slave nastavljena je u školama u prisustvu predstavnika đačkih parlamenata i zaposlenih.

- Školska slava u Negotinu danas se obeležava na jedan specifičan način, ali sa ništa manje vrednosti i sećanja na ono što je Sveti Sava činio, na čemu i danas radimo i na čemu ćemo raditi u budućnosti. Školsku slavu obeležavamo uz primenu svih epidemioloških mera i koristim ovu priliku da svim učenicima, zaposlenima u školama opštine Negotin i svima koji danas obeležavaju ovaj veliki praznik čestitam slavu i imam samo jednu želju, a to je zdravlje i da sledeće godine slava bude u školama onako kako smo i do sada slavili - kaže Dejan Kojčinović, koordinator osnovnih škola opštine Negotin i direktor OŠ “Vuk Karadžić”.

Foto: S.M.Jovanović

 

U negotinskoj Crkvi Svete Trojice svečanom liturgijom proslavljen je praznik Svetog Save, prvog arhiepiskopa srpskog, koju su služili protonamesnik Marko Pajčin, starešina Crkve Svete Trojice, i jerej Marko Jokanović, paroh prvi negotinski, a u slavu oca srpske crkve, duhovnosti i pismenosti pevali su pojci negotinskog hrama.

Po završetku svete liturgije svoj prisutnoj deci uručeni su svetosavski paketići.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna