PREMINULI NEVAKCINISANI: U Pirotskom okrugu kovid odneo još dve žrtve

V.Ć.

26. 01. 2022. u 17:56

ZAVOD za javno zdravlje u Pirotu, registrovao je još 179 laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije kovid 19, od ukupno 398 testiranih osoba na području Pirotskog okruga.

ПРЕМИНУЛИ НЕВАКЦИНИСАНИ: У Пиротском округу ковид однео још две жртве

Foto: V. Ć.

Procenat pozitivnosti je 45 odsto. Od posledica zaražavanja, u Opštoj bolnici u Pirotu preminule su još dve osobe i obe su bile nevakcinisane.

Od početka godine, zaraza je, u okrugu, potvrđena kod 2042 osobe, a 10 su preminule. Kumulativne stope zaražavanja su u porastu, a najviše su u Dimitrovgradu i Babušnici. Broj zaraženih je daleko veći, ali se mnogi ne javljaju lekarima.

U kovid ambulanti u Tijabari juče je pregledano 411 osoba, dok je u dečjoj kovid ambulanti pri dispanzeru bilo 133 pregleda. Među odraslima, prvih pregleda je bilo 147, a kod dece 75. U Opštoj bolnici u Pirotu, trenutno se leči 14 pacijenata zaraženih koronavirusom. Iz Pirota ih je 11, sa područja Dimitrovgrada 2 i jedna osoba iz Babušnice.

Na punktovima za vakcinaciju u celom okrugu, dato su svega 2 prve, 6 drugih i 18 trećih doza vakcine protiv zaraze. Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna.

BONUS VIDEO:

NEOBIČNO DRVO: Raste u Požarevcu na samo jednoj lokaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POČELO PRIKLJUČIVANJE NA VODOVODNU MREŽU: Radovi u Inđiji