SVAKI DRUGI POZITIVAN: Epidemija u Pirotskom okrugu dostiže vrhunac

V.Ć

19. 01. 2022. u 17:35

OD 483 građana Pirotskog okruga, testiranih na koronu , pozitivno je njih 223, što je 46,2 odsto, odnosno gotovo svaki drugi testirani je pozitivan.

СВАКИ ДРУГИ ПОЗИТИВАН: Епидемија у Пиротском округу достиже врхунац

Foto: V.Ć.

U Pirotu je zaraženo 155, Babušnici 29, Dimitrovgradu 27 i u Beloj Palanci sedam građana. Od minule subote do danas ukupno je bilo 533 laboratorijski potvrđena slučaja zaraze, što je nagli skok zaražavanja u celom okrugu. Juče je, od posledica zaražavanja u pirotskoj OB preminula jedna osoba sa područja Babušnice.

Kako navode u ZZJZ u Pirotu, koji je zadužen za područje okruga, broj zaraženih je daleko veći, ali se mnogi ne javljaju lekarima i zdravstvene službe ih ne evidentiraju. Prema poslednjim podacima na punktovima za vakcinaciju dato je svega 11 prvih, četiri druge i 35 trećih doza vakcine protiv zaraze.

U kovid amblanti u Pirotu juče je obavljen 331 pregled, od kojih je 168 prvih i 163 kontrolnih. U Dečjoj kovid ambulanti urađena su 72 prva i 34 kontrolna pregleda, što je ukupno 106 pregleda. 

Na lečenju u Opštoj bolnici u Pirotu, od posledica kovid 19, trenutno se leči deset pacijenata iz celog okruga, a najviše ih je iz Dimitrovgrada i Pirota, dok se sa područje Palanke i Babušnice leči po jedan pacijent. U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri