EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Od 148 novozaraženih 28 dece

M. BOŠNjAK

18. 01. 2022. u 14:55

UPRKOS sve većem broju novozaražene dece i odraslih, Kovid zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu ni danas, srećom, ne beleži nijedan smrtni slučaj.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Од 148 новозаражених 28 деце

Foto: M. B.

Beleži povećan broj pacijenata u njoj – dva više nego juče.

- U toj „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, lečimo deset pacijenata. Kod njih devetoro potvrđen je virus korona, jedan ima negativne rezultate testa. Tokom minula 24 sata u ovu bolnicu primljene su tri osobe sa simptomima koji ukazuju na virus korona, jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Broj novozaraženih tim virusom, prema najnovijim zvaničnim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, i dalje je, nažalost, u porastu.

- Na zarazu kovidom-19 registrovano je još 148 lica, među njima i 28 dece. U Kovid ambulantama juče, 17. januara, pregledana je ukupno 361 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 75 dece – potvrdila je ta medicinska ustanova.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 202 osobe. U celom tom periodu korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 7.444. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 4.007, od kojih 573 dece.

BONUS VIDEO: Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)