ZA VIKEND 122 ZARAŽENIH: Korona presek za Pirotski okrug

V.Ć.

17. 01. 2022. u 20:01

U DANE vikenda, pirotski ZZJZ registrovao je još 122 laboratorijski potvrđena slučaja infekcije kovid 19, a u Opštoj bolnici od posledica zaražavanja preminula je jedna osoba sa područja Dimitrovgrada.

ЗА ВИКЕНД 122 ЗАРАЖЕНИХ: Корона пресек за Пиротски округ

Foto: V.Ć.

U Opštoj bolnici trenutnpo se leči 12 pacijenata. Najviše ih je iz Dimitrovgrada, zatim iz Pirota i po jedan iz Bele Palanke i Babušnice. Jedan pacijent je prebačen u niški UKC.

Među novozaraženima sa područja Pirota je 35, iz Dimitrovgrada 48, iz Babušnice 33 i sa područja Palanke 17 osoba. Od početka godine, na području okruga potvrđeno je 649 slučajeva zaraze.

U protekla dva dana, obavljeno je 327 pregleda, od kojih  su 243 prva dok su ostali kontrolni. U dečjoj kovid ambulanti bilo je 174 pregleda od kojih su 121 prvi, a ostali kontrolni. Tokom vikenda, data je samo jedna prva, tri druge i 24 treće doze vakcina u celom okrugu.

Uz konstataciju da su kumulativne stope zaražavanja u okrugu u naglom porastu, stručnjaci pirotskog ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu.

BONUS VIDEO - Vakcinacija stranih državljana na Sajmu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024