UMRO OD KOVIDA, A NE OD SUDARA: Srbobran već danima bruji o preminulom pacijentu iz Nadalja koji je u sanitetu doživeo saobraćajni udes

Z. Rajić

17. 01. 2022. u 07:26

U opštini Srbobran ne prestaju priče o preminulom pacijentu iz Nadalja, koji je bio u vozilu Hitne pomoći Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić" u trenutku kad je na ovaj sanitet, na ulazu u Vrbas, naleteo automobil.

УМРО ОД КОВИДА, А НЕ ОД СУДАРА: Србобран већ данима бруји о преминулом пацијенту из Надаља који је у санитету доживео саобраћајни удес

Na sanitet pod rotacijom naleteo automobil / Foto S. N.

U Nadalju i na društvenim mrežama raširena je vest da je pacijent D. A. (50) smrtno stradao tako što je prilikom udesa ispao iz kola. Direktor DZ "Dr Đorđe Bastić" dr Vlastimir Kladar to odlučno demantuje, ističući da je pacijent, prema izveštaju iz Opšte bolnice u Vrbasu, umro od posledica virusa korona, zbog kojih je i vožen u kovid-jedinicu vrbaske bolnice.

- Zvao sam direktora OB u Vrbasu dr Milana Popova, i on je potvrdio da je uzrok smrti pacijenta respiratorna insuficijencija, koja je povezana s kovidom 19. Pacijent je prilikom sudara pao sa kreveta, ali nije ispao iz vozila - rekao je dr Kladar.

Na sanitet pod rotacijom 31. decembra u Ulici Milivoja Čobanskog u Vrbasu naleteo je putnički automobil iz sporedne ulice, kojim je upravljala mlada devojka, vozač početnik.

- Udarili smo u banderu, koja je bila u neposrednoj blizini. Ugruvani smo, ali smo mogli mnogo gore proći zbog tuđe nepažnje i oduzimanja prvenstva prolaza - rekao je jedan od povređenih u sanitetu DZ.

Dr Kladar navodi da je pacijent, kojeg je lekar u kolima Hitne pomoći reanimirao i davao mu kiseonik, posle pada sa kreveta bio svestan i komunikativan i nije imao povrede, za razliku od osoblja u sanitetu. NJega je posle saobraćajne nezgode urgentno preuzelo drugo sanitetsko vozilo i prevezlo ga do bolnice.

Ozlede u sudaru zadobili su lekar, tehničar i vozač saniteta, kao i devojka koja je izazvala nezgodu.

- Lekar je na bolovanju sa teškom povredom ramena i ušivenim nosem, tehničar nosi "kragnu" zbog povrede vratne kralježnice, a vozač je povredio ruku - predočio je dr Kladar, napominjući da priče o ispadanju pacijenta iz vozila HP bacaju ljagu na srbobranski DZ, koji je, kako naglašava, po oceni instituta "Batut" najbolji u Južnobačkom okrugu i treći u Vojvodini.

VATRENO SRCE ZAHVALNOSTI

Podrška zaposlenima u DZ pružena je na Badnje veče na Trgu slobode u Srbobranu, za koje su okupljeni, na inicijativu MZ Srbobran, paleći baklje napravili veliko vatreno srce zahvalnosti za borbu protiv korone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)