VETAR STVARA NANOSE: Kraljevačkim putarima pune ruke posla

G. ĆIROVIĆ

11. 01. 2022. u 15:31

SVE magistralne i regionalne saobraćajnice, kao i ulice u užem gradskom jezgru, očišćnjene su i prohodne. Tretirane su koncentratom kamene soli, a kada temperetaura, kako se najavljuje za četvrtak, bude pala na minus 10 stepeni, intervenisaćemo tečnom solju. Svi naši raspoloživi kapaciteti su u funkciji, a na ruralnom području uključićemo i dodatne ekipe.

ВЕТАР СТВАРА НАНОСЕ: Краљевачким путарима пуне руке посла

G.Šljivić

Ovako u najkraćem glasi „raport“ Mirka Vukovića, direktora kraljevačkog JKP „Putevi“ o stanju na saobraćajnicama u kraljevačkom kraju gde sneg različitim intenzitetom pada gotovo 48 sati.

- Tri ekipe dežuraju na putu Studenica-Rudno-Bzovik gde su jaki udari vetra na nadmorskoj visini od 1.000 metara. Stvaraju se visoki nanosi od oko dva metra što nam otežava čišćenje. Tamo imamo tešku mehanizaciju i verujem da ćemo put održati prohodnim – kaže Vuković dodajući da će jedna ekipa putara biti upućena i na područje Gočkanice, Mlanče i Savova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OPŠTINA ĆUPRIJA: Za sport 35 miliona dinara