9. JANUAR U NEGOTINU: Obeležavanje 166. godišnjice rođenja Stevana Mokranjca

S. M. J.

08. 01. 2022. u 13:45

U ZNAK sećanja na Stevana Mokranjca, kompozitora koji je svojim delom obeležio muzičku istoriju Srbije, Dom kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu prigodnim programom obeležiće u nedelju, 9. januara 166. godišnjicu njegovog rođenja.

9. ЈАНУАР У НЕГОТИНУ: Обележавање 166. годишњице рођења Стевана Мокрањца

Foto: S.M.J

U čast 166. godišnjice rođenja rodonačelnika srpske muzike Stevana Stojanovića Mokranjca, rođenog u Negotinu 9. januara 1856, predstavnici institucija kulture, lokalne samouprave, škola koje nose njegovo ime i sela Mokranja, odakle je rodom kompozitorova porodica, položiće u nedelju u 16.30 sati cveće i vence na njegovu bistu, rad Nebojše Mitrića, u dvorištu Mokranjčeve rodne kuće u Negotinu, a u 16 sati i 45 minuta i na bistu Stevana Mokranjca u parku, rad vajara Milovana Krstića.

Ovdašnji Dom kulture „Stevan Mokranjac“, koji već 55 godina svakog septembra organizuje i festival Mokranjcu u čast, „Mokranjčeve dane“, u okviru obeležavanja 9. januara, posle ceremonije rezanja slavskog kolača, najavljene u 17 časova, promovisaće pola sata kasnije 23. broj časopisa „Mokranjac“. Proslavu će u galeriji doma kulture zaokružiti nastup gudačkog kvarteta “Meraki” iz Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća