BOŽIĆNA RADIONICA U PARAĆINU: Biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ poznata po razvijanju ljubavi dece prema knjizi

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 12. 2021. u 19:48

U GRADSKOJ biblioteci "Dr Vićentije Rakić" u Paraćinu održana je božićna radionica sa učenicima 4/1 OŠ "Stevan Jakovljević", a u poseti su bili i đaci OŠ „Radoje Domanović“.

БОЖИЋНА РАДИОНИЦА У ПАРАЋИНУ: Библиотека „Др Вићентије Ракић“ позната по развијању љубави деце према књизи

Foto: Z.R.

Đaci iz škole „Stevan Jakovljević“ sa svojim učiteljicom Tatjanom Spasić od prvog razreda učestvuju u gotovo svim aktivnostima koje za decu organizuje Biblioteka. Danas su najpre pogledali izložbu novogodišnjih čestitki koju su pripremili učenici OŠ „Radoje Domanović“, a zatim su na Dečjem odeljenju  učestvovali u božićnoj radionici.

 Kako ističe učiteljica Tatjana Spasić, njihovo druženje sa Bibliotekom traje već četvrtu godinu, a na radionici su zajednički stvarali novogodišnju, odnosno božićnu pesmu koja će biti poslata na literarni konkurs. Osnovni cilj je bogaćenje rečnika i negovanje maternjeg jezika, što se, između ostalog, podstiče stvaranjem navike redovnog dolaska u Biblioteku.

 

 Paraćinska Biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ poznata je po dobroj saradnji sa svim školama, posebno osnovnim, a razvijanje ljubavi prema knjizi, kreativnosti  i podsticanje stvaralaštva kod mladih je jedan od omiljenih zadataka bibliotekara koji rade na Dečjem odeljenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)