MOST SLAB ZA VOZILA, ALI NE I ZA VOZOVE: Meštani zrenjaninskih sela očajni zbog zatvaranja ćuprije, sami će pomeriti betonske barijere

B. Grujić

13. 12. 2021. u 19:10

MEŠTANI sela Orlovat, Tomaševac, Botoš, Despotovac i Uzdin nedaleko od Zrenjanina, očajni su postavljanjem betonske barijere na starom mostu preko Tamiša. Ističu da ako njihove molbe ne naiđu na razumevanje nadležnih sami će sa kolovoza skloniti - betonske ploče, jer tvrde da je nemoguće da je most slab za automobile, ali ne za vozove.

МОСТ СЛАБ ЗА ВОЗИЛА, АЛИ НЕ И ЗА ВОЗОВЕ: Мештани зрењанинских села очајни због затварања ћуприје, сами ће померити бетонске баријере

Građani na mostu

- Most jeste oštećen i ima rupu, pa je automobilima i kamionima postavljanjem barijere prelaz onemogućen, ali zato voz uredno prelazi preko mosta - kaže Živa T. meštanin sela Tomaševac.

Žitelji ovih sela kažu da su od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapute dobili predlog da se preko tog mosta postavi pontonski most, kao privremeno rešenje, ali smatraju da to nikako nije dobro rešenje.

- Rupa na delu mosta može na drugi način, brže i bezbolnije da se reši. Postavljanjem gvozdene ploče preko te nje, problem bi do generalne rekonstrukcije mosta bio privremeno rešen, jer kad izdrži voz, što ne bi automobil, kombi vozilo ili kamion - pita se Srećko Ostojin iz Orlovata.

Prinuđeni da 40 kilometara zaobilaznim putem idu do najbliže benzinske pumpe, upravo žitelji Orlovata najviše su ugroženi, a vožnja do Zrenjanina, kako sami kažu, sodoma je i gomora, od kada most nije u funkciji.

- Nas obećanja ne zanimaju, lepo je slušati bajkovite priče o novom mostu preko Tamiša jednog dana, ali to nije realnost, koja nas trenutno najviše boli i pogađa - dodaje Srećko, najavljujući da su spremni i sami da uklone barijere samo da koriste most.

Ako do petka betonska barijera ne bude uklonjena meštani sela, najavljuju da će ih sutradan pomeriti sa puta i prebace na železničku prugu, čime bi bio blokiran prolaz voza.

TO JE NAMA ŽIVOT

- NAMA je ovaj most život, vožnja zaobilaznim putevima direktno ugrožava egzistenciju brojnih porodica i zbog toga se zalažemo za hitno rešavanje problema, a eto nudimo i konkretno, privremeno rešenje, samo da opet automobili saobraćaju preko mosta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati