ZA ČETIRI PLACA 595 MILIONA DINARA: Grad Čačak prodao parcele u svom vlasništvu

V. I.

08. 12. 2021. u 12:55

GRAD Čačak prodajom četiri parcele u svom vlasništvu inkasirao je 595 miliona dinara, što je više od pet miliona evra.

ЗА ЧЕТИРИ ПЛАЦА 595 МИЛИОНА ДИНАРА: Град Чачак продао парцеле у свом власништву

Foto: V. I.

Na ovaj način, početna cena, koja je za ove četiri lokacije iznosila 87,5 miliona, uvećana je čak sedam puta. Uz sve ovo, očekuje se da će se u gradski budžet sliti i značajni prihodi po osnovu naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, kao i poreza na imovinu.

Parcela u naselju Aveniji 1, gde je sada stacioniran parking za deo stanara tog naselja, prodata je na javnoj licitaciji za 60 miliona dinara građevinskoj firmi “Mićić gradnja“. Početna cena bila je 5,2 miliona.

Druga atraktivna lokacija, sadašnji parking kod hotela “Morava”, postala je vlasništvo firme “Hidrogradnja invest“ za 155 miliona dinara, iako je početna cena bila deset puta niža – 15 miliona. Na ove dve lokacije planirana je stanogradnja.

Građevinsko zemljište kod stočne pijace u Ljubiću prodato je za 80 miliona dinara čačanskoj kompaniji “Tifani prodakšn“. Početna cena bila je 43,4 miliona.

Najvišu cenu postiglo je zemljište ispod kružnog puta, u Bulevaru oslobođenja. Parcelu od 6.480 kvadratnih metara za 300 miliona dinara ili 2,5 miliona evra kupilo je preduzeće “Slovas“. To je 12 i po puta veća cena od početne koja je iznosila 23,9 miliona dinara.

Ostalo je da se u petak, 10. decembra održi javno nadmetanje za još jednu parcelu. Reč je o zemljištu u naselju Alvadžinica, u kompleksu iza nekadašnje “Čačanke“, površine 9.534 kvadratna metra. Početna cena je 25.058.021 dinara.

Inače, ranije je gradonačelnik Čačka Milun Todorović da će sredstva od profate imovine biti upotrebljena za kapitalne investicije, između ostalog i za izgradnju doma zdravlja u Ljubiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!