POMOĆ POKRAJINSKE VLADE: Za podršku turizmu Vojvodine 158 miliona dinara

J. L.

07. 12. 2021. u 22:58

NA četiri javna konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u oblasti turizma, koji su raspisani u poslednjem kvartalu ove godine, turističkim delatnicima dodeljeno je 158 miliona dinara.

ПОМОЋ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ: За подршку туризму Војводине 158 милиона динара

foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

-Turizam je delatnost koja je u pandemiji i u post pandemijskoj situaciji uspela da pokaže vitalnost, a Republička i Pokrajinska vlada pokazale senzibilitet da pruže pomoć turizmu - ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - U predlogu novog pokrajinskog budžeta Sekretarijat predvideo 23 odsto više sredstva koja će dodeljivati konkursima koji će biti raspisani već početkom naredne godine. Kako bi sredstva na vreme stigla do korisnika i kako bi oni imali dovoljno vremena da se pripreme za predstojeću turističku sezonu.

Javnim konkursom za dodelu bespovratnih sredstava turističkim organizacijama lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine dodeljena su sredtstva za ukupno 21 lokalnu turističku organizaciju.

- Ciljevi konkursa su promocija i razvoj turističkih vrednosti i unapređenje razvoja turizma kroz programe edukacija i usavršavanja veština zaposlenih u turističkoj delatnosti - objašnjava resorni sekretar.

Javnim konkursom za manifestacije sredstva su dodeljena za 94 manifestacije, kako bi se podstakao rad udruženja građana i drugih neprofitnih organizacija koja se bave unapređenjem turističke ponude Vojvodine. Javnim konkursom za podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture dodeljena su sredstva za ukupno 37 korisnika iz čitave Vojvodine, čime Sekretarijat nastoji da utiče i na unapređenje kvaliteta usluga i dodatnih turističkih sadržaja, kroz opremanje ugostiteljskih objekata na način predviđen zakonom o planiranju i izgradnji.

Dodeljeni su ugovori i korisnicima javnog konkursa za nabavku mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata, kojih je ukupno je 24.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna