BRIGA ZA POSEBNE MALIŠANE: U Kraljevu otvoren renovirani Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju

G. ĆIROVIĆ

03. 12. 2021. u 12:53

SVEČANOM otvaranju prisustvovali ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

БРИГА ЗА ПОСЕБНЕ МАЛИШАНЕ: У Краљеву отворен реновирани Дневни центар за децу са сметњама у развоју

G.Šljivić

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, inistarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić otvorili su renovirane prostorije kraljevačkog Dnevnog centra za boravak dece i omladine ometene u razvoju.

G.Šljivić

Renovirani Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju u Kraljevu

Za kompletnu adaptaciju ovog, do nedavno devastiranog prostora, površine 139 kvadratnih metara, resorno Ministarstvo izdvojilo je oko 5 miliona dinara, dok su ostala sredstva obezbeđena zahvaljijući lokalnoj samoupravi i donatorima.

G.Šljivić

Pokloni za posebne mališane

- Ovo nije samo dnevni boravak, već mesto utočišta i predaha, mesto podrške i prikupljanja snage i svakako je ogroman vetar u leđa svim porodicama koje se susreću sa ovakvim preprekama i koje imaju mališane sa određenim vrstama smetnji u razvoju. Bilo je potrebno manje od pola godine da realizujemo ovaj projekat i potrudićemo se da pomognemo u potpunom opremanju – rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

G.Šljivić

Ministarka sa mališanima u renoviranom Dnevnom centru

Boraveći u gradu na Ibru, ministarka je održala i zajednički sastanak sa predstavnicima ovdašnje Unije organizacija osoba sa invaliditetom i lokalne samouprave na kojem je bilo reči o dosadašnjim rezultatima i budućim načinima za poboljšanje kvaliteta života osoba sa posebnim potrebama.

G.Šljivić

Briga za osobe sa posebnim potrebama

- Za različite projektne aktivnosti i rad Udruženja širom Srbije Ministarstvo je ove godine izdvojilo 430 miliona dinara, a kada je u pitanju podrška preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom 625 miliona. Za 10 kraljevačkih Udruženja i četiri preduzeća izdvojeno je 70 miliona dinara – naglasila je ministarka. - Značajan pomak napravljen je za zapošljavanje osoba sa invaliditetom na nivou čitave države. Imamo 62 preduzeća koje zapošljavaju oko 1.880 osoba sa invaliditetom i ne samo da tokom pandemije nije došlo do pada tok procenta, već imamo porast broja zaposlenih. To pokazuje da su osobe sa invaliditetom savesne, odgovorne i da znaju da odgovore svim izazovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati