RAČUNARI ZA 15 ŠKOLA: Donacija Ministarsva prosvete kraljevačkim obrazovnim ustanovama

G. ĆIROVIĆ

01. 12. 2021. u 16:28

U PRISUSTVU čelnika lokalne samouprave i Školske uprave, u MTŠ „14. oktobar“ u Kraljevu upriličena je podela računara i štampača iz donacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

РАЧУНАРИ ЗА 15 ШКОЛА: Донација Министарсва просвете краљевачким образовним установама

G.Šljivić

Ukupno 358 računara i 23 štampača koji će doprineti nastavku digitalizacije i ujedno pomoći obrazovnim ustanovama u kontinuiranom unapređenju nastave, ovom prilikom dobilo je 15 ovdašnjih osnovnih i srednjih škola.

G.Šljivić

DONACIJA Računari za kraljevačke škole

- Donaciju su dobile četiri srednje i 11 osnovnih škola, a prioritet su bile obrazovne ustanove na seoskom području što će omogućiti pojačavanje informatičke pismenosti u tim sredinama – naglasila je Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave. - Škole nisu imale finansijskih mogućnosti da se informatički opreme kako treba, pa su dva ili tri učenika koristili jedan računar, a sada će jedan računar koristiti jedan đak.

Ističući važnost ovog projekta koji sprovodi Ministarstvo prosvete, ona je najavila da će tokom njegovog nastavka biti obuhvaćeno još više obrazovnih ustanova kraljevačkog kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)